Un bărbat de 38 de ani, din comuna Pângărați, județul Neamț, a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Individul este acuzat că ar fi primit suma de 3.000 euro după ce a pretins că-și va folosi influența pe lângă polițiști, pentru a recupera permisul de conducere a unei persoane.

Astfel, s-a stabilit că în cursul lunilor aprilie – mai 2018, acesta a pretins și primit suma de 3.000 euro de la un alt suspect, cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice cu o alcoolemie peste 0,80 g/l alcool pur în sânge), pretinzând în mod nereal că-și va folosi influența pe lângă lucrătorii de poliție ce aveau în instrumentare dosarul, în scopul recuperării permisului de conducere.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării din oficiu a lucrătorilor din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamțcare au fost delegați de procuror să efectueze activități de administrare a probatoriului.

Față de persoana reținută s-a dispus cercetarea, în continuare, sub măsura controlului judiciar, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Articolul precedentA ajuns în arest după ce a furat un telefon de la un copil de 12 ani
Articolul următorPeste 500 de persoane, prezente la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți