Pe parcursul zilei de luni, 18 martie, pompierii militari nemțeni, alături de membrii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 18 arderi de vegetație uscată şi litieră, care au afectat o suprafață de aproximativ 32 hectare.

Au fost şi situaţii când arderile de vegetaţie s-au propagat la construcţii, bunuri și fondul forestier.

De exemplu, arderea de vegetație uscată din data de 18 martie, de pe un teren proprietate privată din orașul Bicaz – Izvorul Muntelui, care s-a propagat la fondul forestier, unde au ars aproximativ 10 hectare de litieră și cioate și arbori uscați (aproximativ 20 metri cubi lemn).

Lupta tuturor forțelor angrenate pentru lichidarea tuturor focarelor a durat aproximativ 6 ore și a implicat 2 ofiteri și 26 de subofitțeri din cadrul ISU Neamț, 10 voluntari din cadrul SVSU Bicaz și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Bicaz.

Proprietarul terenului de unde a pornit arderea de vegetație uscată și a resturilor vegetale, care s-a propagat la fondul forestier, a fost sancționat cu amendă de către inspectorii de specialitate din cadrul instituției noastre.

Acțiunea de sancționare contravențională a celor vinovați de producerea incendiilor de vegetație, care pot fi identificați, va continua.

Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost ,,foc deschis în spaţii deschise sau fumatul în locuri nepermise”.

Reamintim cetățenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deșeurilor și a altor materiale combustibile fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentŞofer rupt de beat, reţinut după ce a provocat un accident rutier
Articolul următorUn microbuz cu călători a luat foc (FOTO)