Două eleve de clasa a X-a au fost filmate de colegii lor în timp ce își împărțeau pumni și picioare, chiar în sala de clasă, în pauza dintre ore. Incidentul a avut loc luni, 24 septembrie, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu-Neamț.

Conform directorului unității, în spatele acestor comportamente anormale, stau drame. Una dintre eleve, în anii din urmă, chiar a trebuit să fie consiliată.

În comisia de disciplină s-au luat măsuri pentru șase elevi, de la observație individuală până la mutarea disciplinară în altă clasă și scăderea cu trei puncte la purtare. Ele au fost luate gradual la cele 6 persoane implicate și au fost dojeniți toți elevii din clasă pentru lipsa de atitudine fermă imediat ce acest conflict s-a făcut vizibil.” – a declarat Gheorghe Apetrei, directorul Colegiului Tehnic „Ion Creangă”.

Acesta a mai spus că un copil poate suferi drame în familie, iar aceste ieșiri sunt o manifestare a dramelor pe care le trăiește.

Un copil câștigat la școală este un copil mai puțin pe drumuri sau în alte părți.” – a mai spus Gheorghe Apetrei

Este un eveniment pe care nu ni l-am dorit în județ, dar Inspectoratul Școlar și unitățile de învățământ chiar se preocupă, pe lângă cunoștințe concretizate în rezultate la examene dorim să dezvoltăm și partea de comportament.” – a declarat Inspectorul Școlar Elena Laiu.

Articolul precedent25 000 de arbori și arbuști vor fi plantați pe dealul Cârlomanu
Articolul următorReținut de polițiști după ce a amenințat cu toporul clienții unui local din Bicaz