Cadrele medicale de la Spitalul Județean Neamț au protestat din nou

Zeci de salariați ai Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț au protestat astăzi, din nou, în fața birourilor conducerii. „Jos PSD!”, Hoții!, „Demisia!”, „Vrem salariile înapoi!”, „Sporul legal!”, au strigat zeci de angajați, în mare parte asistenți medicali și infirmiere. 

Este al doilea protest după cel de pe 8 februarie. (vezi articolul AICI) Atunci, oamenii erau nemulțumiți pentru că li s-au tăiat salariile, pentru lipsa materialelor din spital și pentru că au auzit că urmează să li se mai taie din bani. Ei bine, sursele au fost bune iar angajații au văzut scăderile salariale și pe fluturașul de salariu.

Chiar dacă, juristul spitalului, consilierul local PSD – Victor Marghidan, a încercat să discute cu angajații, nu a avut succes. Câteva cadre medicale au intrat în biroul managerului Codruț Munteanu pentru a-și spune problemele dar au plecat de acolo fără a avea speranța că se va rezolva ceva.

O altă nemulțumire a angajaților ar fi și faptul că salariile lor nu sunt deloc așa mari, cum s-ar vehicula. Câțiva au arătat și „futurașul de salariu” și susțin că s-a ajuns la salariile din 2015, înainte de creștere. De exemplu, în luna ianuarie, o infirmieră a câștigat aproximativ 2000 de lei, iar un asistent medical, cu 20 de ani vechime, în jur de 3000-4000 de lei. Asta în condițiile în care un șofer, la Consiliul Județean, ar câștiga cam 3 000 de lei.

Se pare că nici întâlnirea cu președintele CJ Neamț, Ionel Arsene (vezi articolul AICI), nici discuțiile dintre Oana Bulai și conducerea spitalului (vezi postarea AICI) nu au avut un rezultat pozitiv, iar cadrele medicale susțin că vor protesta, din nou, până situația va fi rezolvată.

Articolul precedent30 de copii s-au prezentat la preselecții la CSM Roman, secția tenis
Articolul următorȘi-a dat o identitate falsă după ce a depășit viteza