Cătălin Moroșanu  se declară dezamăgit de colegii săi de partid, consilierii județeni liberali.  Aceștia au ales să nu participe la votul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Ședinței Extraordinare de Consiliu Județean privind asocierea Județului Neamț cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Neamț în vederea organizării Galei Dynamite Fighting Show.

Conform surselor noastre, se pare că gestul liberarilor din Consiliul Județean ar putea avea legătură cu o ceartă dintre președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc și Cătălin Moroșanu. Totul a avut loc în acest weekend, la Iași, motivul discuției fiind chiar această gală.

Întrebat dacă cearta cu Mugur Cozmanciuc ar putea fi motivul real pentru care consilierii județeni nu au votat acest proiect, Moroșanu a declarat că nu comentează acest aspect.

„Sunt dezamăgit de colegii mei. Îmi pare foarte rău pentru ceea ce s-a întâmplat. Vin cu cel mai mare show de lupte din România, fac video de promovare, fac reclamă județului Neamț și mă trezesc că pățesc acest lucru. Am rămas uimit, adică tocmai colegii mei…” – ne-a declarat Moroșanu, care a mai susținut că se va reglementa situația asta în interiorul partidului.

Motivul invocat de liberali, cheltuieli exagerate

Explicația liberalilor pentru neparticiparea la vot  invocă existența, în expunerea de motive a unor cheltuieli exagerate cum ar fi sumele alocate pentru tricouri sau cele alocate pentru închirieri de mese, scaune și anexe.

”În bugetul din expunerea de motive anexată proiectului  sunt cheltuieli pe care le considerăm exagerate și nejustificate. Mă refer aici la 38 000 de lei pentru închiriere mese , scaune, anexe sau 20 000 de lei pentru tricouri. Mai mult decât atât avem primari liberali care ne-au solicitat bani pentru școli , dau exemplul comunei Horia care are nevoie de 50 000 de lei pentru a achiziționa un generator la o școală din comună. Dacă noi votam aceste sume pentru tricouri și închirieri scaune, ce i-am fi răspuns acestui primar?”, a declarat Florin Hopșa, lider de grup PNL din Consiliul Județean Neamț.

Deși se puteau folosi de prerogativele conferite de statutul aleșilor locali în vederea eliminării neclarităților pe care le-au sesizat, consilierii județeni liberali au ales să nu participe la votul pe acest proiect, dar declară că vor cere explicații detaliate privind cheltuirea acestor sume de bani.

”Vom face o cerere scrisă prin care vom solicita să ni se spună câte tricouri se vor cumpăra și câte scaune, mese sau anexe vor fi închiriate”, a adăugat Florin Hopșa, lider de grup PNL din Consiliul Județean Neamț.

Salvarea ”galei”, vine de la PSD

Speculând ocazia, reacția social democraților nu a întârziat să apară, iar președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, într-o postare pe pagina sa de Facebook explică gestul liberalilor ca fiind un exces de orgoliu.

”Din nefericire, colegii liberali, dintr-un nou exces de orgoliu, pentru că nu au oferit nicio altă explicație, au ales să nu participe la votul pentru proiectul de hotărâre privind asocierea Județului Neamț cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret în vederea organizării Galei Dynamite Fighting Show, de pe 19 octombrie, proiectul fiind astfel sabotat. Regret alegerea colegilor liberali deoarece această gala este cel mai mare eveniment sportiv al sezonului din regiunea Moldova și un prilej excelent de a promova județul la nivel național. O atitudine de neînțeles pentru mine, cu atât mai mult cu cât promotorul acestei gale, Cătălin Moroșanu, este coleg de partid cu consilierii care nu au participat la vot”, este mesajul lui Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.

Totuși, „salvarea” Galei lui Moroșanu va veni tocmai din PSD, după cum ne-au declarat surse din cadrul partidului. În cel mai scurt timp, consilierii PSD vor convoca o altă ședință, extraordinară, la care se vor prezenta toți pentru a vota proiectul.

Articolul precedentA plecat să caute ciuperci și a găsit bombe
Articolul următorCal salvat de pompierii nemțeni, după ce a căzut într-un beci (FOTO)