Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț are în acest moment în depozit o cantitate suficientă de echipamente, dezinfectanți și reactivi. Desigur perioada este extrem de dificilă, se consumă mult și sunt probleme la furnizori și aceștia din urmă fiind suprasolicitați. Cu toate acestea se depun eforturi în fiecare zi pentru se completa stocul.

Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să fie livrate ventilatoarele mecanice, monitoarele pentru funcții vitale și paturile pentru ATI, iar pe data de 3 aprilie se așteptă sistemul PCR pentru testarea pacienților infectați cu COVID 19.

”În fiecare zi se fac comenzi către furnizori și se primesc materialele necesare dotării unității medicale. Doar în ultima săptămână, s-au comandat echipamente, dezinfectanți și reactivi în valoare de un milion de lei, de la bugetul Consiliului Județean!

Deși, situația actuală este dificilă din punctual de vedere al aprovizionării, am făcut tot ce am putut pentru ca în ultima săptămână în depozitul Spitalului din Piatra Neamț să ajungă:
– combinezon 700 bucăți
– mască protecție respiratory ffp 2 – 100 bucăți
– măști chirurgicale 5.000 bucăți
– șort protecție UF – 5000 bucăți
– ochelari de protecție – 500 bucăți
– halat protecție impermeabil – 300 bucăți
– halat protecție simplu – 1000 bucăți
– măști unică folosință 10.000 bucăți
– halate unică folosință 5.000 bucăți
– mască protecție ffp 2 – 100 bucăți
– pachet complet categoria III – 30 bucăți
– botoșei unică folosință 3000 bucăți
– măști chirurgicale unică 5.000 bucăți
– bonete unică folosință 10.000 bucăți
– mănuși latex 10.000 bucăți
– kit tampon VTA de prelevare viruși 26 bucăți
– dezinfectant de nivel înalt 200 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe mici 1.000 litri
– dezinfectanți pentru dezinfecție ultrarapidă 100 litri
– dezinfectanți pentru suprafețe 50 litri

Fac apel la jurnalistii nemteni sa verifice fiecare informatie primita si sa scrie doar despre subiecte verificate!! Nu este momentul de senzational si medicii si asistentii,toti cei care lucreaza zilnic in spitalul județean trebuie sustinuti si nu demonizati! Este nevoie de solidaritate din partea tuturor!!

Tot respectul meu pentru doctorii și asistenții medicali! Fără ei, eforturile mele de a sprijini sistemul sanitar și pe nemțeni ar fi în zadar! Le mulțumesc și fac apel să rămână pe baricade, profesioniști și dedicați carierei! Iar pe nemțeni, îi rog să stea în case!”, este mesajul transmis de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

 
Articolul precedentProcurorii vor prelungi din oficiu dovezile înlocuitoare cu drept de circulaţie ale permisului de conducere
Articolul următorPeste 650.000 de lei din bugetul municipiului Piatra-Neamț au fost redirecționați pentru gestionarea crizei CORONAVIRUSULUI