Este sănătos să mănânci ouă – unul fiert dimineața, zilnic sau o dată la două zile nu îți face rău. Însă cu venirea Paștelui trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu consumul, altfel poți face intoxicație. Ce să faci ca s-o eviți?

 

Ai grijă la ouăle pe care le consumi

Înainte de Paște toată lumea se grăbește la supermarketuri ca să cumpere toate produsele necesare. Dacă vrei să eviți aglomerația, cumpără ouăle din timp, însă uită-te cu atenție la data inscripționată pe ele.

Trebuie să fie cât mai proaspete și să nu expire în curând. Înainte să pui cartonul cu ouă în coșul de cumărături, deschide-l și ai grijă ca toate ouăle să fie intacte.

Cum ajungi acasă, depozitează-le la frigider, iar înainte să le pui la fiert, spală-le bine ca să fie perfect curate – astfel și vopseaua se prinde mai bine de coajă. După ce le-ai fiert și le-ai vopsit, așteaptă să se răcească și abia apoi pune-le la frigider. La temperaturi scăzute se păstrează mai mult timp și astfel scazi riscul intoxicației alimentare de Paște.

 

Consumă cu moderație

Chiar dacă e sărbătoare și te strângi cu familia la masă, nu înseamnă că ar trebui să mănânci mai mult ca de obicei și că ar trebui să amesteci mâncărurile grele. Dacă ai mâncat deja un ou, poți păstra tradiția cu ciocnitul ouălor, însă nu trebuie neapărat să-l și mănânci, chiar dacă se sparge.

 

De asemenea, ca să nu ai probleme cu bila, nu mânca multe mâncăruri grele. Nu amesteca tocăturile, nu consuma produse foarte sărate sau foarte dulci și nici cu mult alcool. Moderația este cheia de sărbători, ca să eviți intoxicațiile alimentare.

 
Articolul precedentRușii au INTERZIS la turneul de la Wimbledon
Articolul următorFostul premier al Rusiei anunță SFÂRȘITUL LUI PUTIN: Liderul de la Kremlin, agitat și furios!