Nici după trei zile de la incident, nu există nicio explicaţie oficială privind cauzele prăbușirii podului de la Luţca. Se fac însă anchete peste anchete. Geniștii militari au ajuns la ruinele podului surpat din județul Neamț și fac evaluări pentru a găsi o soluție temporară de traversare a râului Siret. Autoritățile se gândesc să dinamiteze ce a mai rămas din el. În paralel, salvatorii încearcă să scoată de sub ruine, mai multe oi prinse sub dărâmături. 

 

Militari din Brigada 15 Mecanizată din Iași se află la Luțca. Ei trebuie să găsească o soluție temporară pentru traversarea râului.

Comitetul Judetean pentru Situaţii de Urgenţă a cerut Ministerului Apărării o analiză pentru a fi montat un pod de campanie militar pentru ca locuitorii să nu rămână izolați.

 

Sub resturile podului de la Luţca au fost surprinse 20 de oi. Patru dintre acestea au fost salvate.

Nici până acum, nimeni nu-şi asumă responsabilitatea.

 

Ministerul Dezvoltării a anunţat că lucrarea nu era gata pentru că nu a fost primit procesul verbal de recepţie. Compania Naţională de Drumuri a transmis că podul nu s-a aflat niciodată în ograda sa. Şi mai marii judeţului se minunează și dau vina pe constructor.

În același timp, patronul firmei care a realizat podul susține că nu a umblat deloc la structura de rezistență, ci doar a modernizat podul.

Trei anchete au fost deschise de oamenii legii, după ce podul abia reabilitat s-a făcut una cu pământul. IPJ Neamţ a deschis două dosare penale: unul pentru abuz în serviciu şi al doilea pentru vătămare corporală din culpă. Pe fir au intrat şi procurorii DNA care fac cercetări pentru corupţie. 

 

Sursa: Realitatea de Neamt