Consumul de usturoi pe stomacul gol poate fi privit din perspective diferite, existând numeroase opinii pe această temă. Unii oamenii recomandă sus şi tare această practică, în timp ce alţii o coboară la rangul de leac băbesc cu efecte neglijabile.

Usturoiul este foarte eficient şi pentru tratarea bolilor respiratorii. Lucrează uimitor de bine în prevenirea şi vindecarea tuberculozei, pneumoniei, catarului nazal, bronşitei, catârului bronşic cronic, congestiei pulmonare, astmului şi tusei convulsive.

Pentru bronşită cronică, poţi prepara propriul extract de usturoi combinând într-o sticlă 100 de ml de alcool 90° cu 40 de grame de usturoi spălat bine şi tăiat cubuleţe. Preparatul se lasă la macerat timp de cinci sau şase zile, după care se strecoară. Se bea zilnic un pahar din acest macerat.

Acelaşi preparat poate fi folosit şi pentru catar şi astm. În acest scop, se recomandă să torni 15-30 de picături de macerat într-un pahar cu apă, apoi să adaugi un strop de mentă pentru aromă. Bea zilnic câte un pahar din infuzia diluată astfel.

Împotriva tuberculozei, se recomandă să consumi zilnic un bulb întreg de usturoi. Porţiile pot fi distribuite cum vrei pe parcursul zilei. Cel mai indicat este să foloseşti usturoi crud sau uşor rumenit în cuptor. Poţi prepara inclusiv un sos cu gălbenuş de ou şi ulei. În acest caz, evită să fierbi lichidul pentru a nu reduce din proprietăţile sale medicinale.

Articolul precedentSărbătoare 2 ianuarie – Zi importantă în calendarul ortodox
Articolul următorHoroscop 2 ianuarie. Zi grea pentru mulţi nativi. Totuşi, există şi zodii care au noroc