Aseară a fost confirmat cel de-al treilea caz de infectare cu coronavirus în județul Neamț. Este vorba despre o femeie în vârstă de 43 ani, din Piatra-Neamț care lucrează la DGASPC Neamț. Pacienta a fost preluată în această dimineață cu izoleta și transportată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

“Cazul de la Piatra-Neamţ este un caz pozitiv, contact al cazului 129 din Iaşi declarată pozitiv vineri. Persoana este total asimptomatică şi a fost testată pentru că a fost contact apropiat al acelui caz. S-au recoltat probe de la contacţii apropiaţi ai pacientei de la Piatra-Neamţ. Colegii de la DSP se află  chiar acum în instituţia publică despre care este vorba şi au demarat ancheta epidemiologică. Se vor recolta teste de la contacţii direcţi stabiliţi de ancheta epidemiologică. Din ancheta preliminară, pacienta are 6 contacţi direcţi la instituţia publică şi 2 din familie”, a declarat dr Daniela Marcoci, DSP Neamț.

Starea pacientei este una foarte bună.

„Această doamnă a călătorit din Franța, din Paris. Este transferată la Iași iar starea de sănătate este una bună, care nu indică probleme în mod deosebit. Suntem în cursul efectuării anchetei epidemiologice”, a declarat prefectul județului Neamț, George Lazăr.

Articolul precedentIohannis, așteptat să emită decretul prin care instituie starea de urgență! Declarații de presă la ora 15.00
Articolul următorSingura izoletă din județul Neamț NU ESTE FUNCȚIONALĂ