Specialiștii în creșterea animalelor trag un semn de alarmă asupra faptul că alegerea unui companion necuvântător este tot mai des o simplă manifestare nocivă de superficialitate și orgoliu. Așa se face că animalele ajung să fie înstrăinate pentru că proprietarul „s-a plictisit” sau „n-a știut” că o astfel de relație implică și unele sacrificii.

 

Ce trebuie să luăm în calcul dacă ne dorim, de exemplu, o pisică?

1. Nu o luați dintr-un capriciu. O pisică necesită multă atenție și grijă. În primul rând, toți cei care locuiesc cu chirie ar trebui să se gândească la asta. Animalul de companie poate strica mobilierul sau tapetul altcuiva, iar chiriașul va fi responsabil pentru acest lucru. De multe ori este necesar să faceți reparațiile necesare, potrivit Rador.

2. Nu căutați neapărat pui. O pisică adultă, are multe avantaje, de cele mai multe ori este mai ascultătoare, poate fi mai puțin jucăușă și activă, dar mai predispusă la socializare.

 

3. Superstiții. Acestea se aplică în cazul pisicilor negre. Ce nu inventează oamenii pentru nefericitale pisici? Proprietarii unor astfel de animale de companie nu observă că viața lor s-a deteriorat, după apariția unei pisici negre în casă.

 

4. Să ținem cont de „opinia” celorlalte animale de companie din casă. Dacă avem deja un animal de companie în apartament, atunci pisica poate fi de prisos. Merită să întrebați care este personalitatea noului animal de companie. Dacă o pisică este foarte sălbatică, atunci poate că nu le va fi ușor celorlalte animale domestice – pești, păsări sau un câine să se înțeleagă cu ea.

 

5. Nu uitați de responsabilități. Ar trebui să vă fie clar că în următorii cinci-zece ani va trebui să fiţi responsabil pentru animalul de companie. Și asta înseamnă că înainte de a pleca în vacanță, va trebui să vă gândiţi cine va rămâne patrupedul. Și acesta este doar unul dintre exemple.

 

Articolul precedentStudiu: Calitatea somnului este mai importantă decât durata somnului
Articolul următorO femeie a născut în toaleta unui local din Piatra-Neamț