Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 11 din Piatra-Neamț au  participat miercuri, 14 noiembrie, la o serie de activități care fac parte din proiectul educațional realizat la inițiativa și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, ”Centenar 2018”.

Tot ieri, a avut loc și faza pe școală a concursului de istorie ”Centenarul Marii Uniri”, concurs realizat în parteneriat cu ISJ Neamț și Colegiul Național Petru Rareș.

Căștigătorii care vor reprezenta școala la faza municipală a concursului sunt: la clasa a IV-a , echipajul ”Dacii străvechi” format din elevii Laza Tudor, Bodescu Beatrice,  Anghelescu Patricia, coordonați de profesorul Sandu Anișoara,  iar la clasa a VII-a, echipajul  ”Șoimii” format din elevii Șova Maria Cătălina, Chiruță Ștefan Emilian , Neicu Rareș Bogdan împreună cu profesorul coordonator Dragomirescu Doina.

”Prin acest eveniment ne dorim ca elevii să cunoască momentele istorice care au pus bazele statului național unitar român, să le dezvoltăm spiritul civic , dar și să revitalizăm sentimentul patriotic și să îi educăm în spiritul valorilor naționale”, a declarat  Asimine Carmen, directorul Școlii Gimnaziale Nr.11.

În cadrul proiectului ”Centenar 2018” a avut loc o expoziție aniversară ” Marea Unire prin ochii copiilor”, dar și un moment artistic închinat evenimentelor de la 1 Decembrie 1918. Mai mult, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11 din Piatra-Neamț au realizat un panou din pânze tricolore pe care au postat mesaje patriotice.

Articolul precedentNinge în Neamț. Drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire (FOTO)
Articolul următor”Cupa Centenar”, turneu de fotbal pentru juniori finanțat de CSM Roman