Cezar Strat este băcăoan și a început fotbalul la 10 ani. ”Mă uitam la copii mai mari cum joacă fotbal în curtea școlii și așa am început și eu. Mi-a plăcut, așa că am rugat-o pe mama să mă înscrie la fotbal”. A jucat la LPS Bacău, apoi la Aerostar Bacău, chiar a mers la câteva echipe de Liga 1 pentru selecții ”Nu mi-a plăcut cum se făceau selecțiile și chiar voiam să renunț la fotbal, dar m-am gândit să mai fac o încercare”. Așa a ajuns la CSM Ceahlăul în vara lui 2018.

Cezar studiază la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii în Bacău, iar materia pe care nu o îndrăgește deloc este Metodica cercetării abilităților corporale, dar i-a plăcut handbalul.

Dacă nu ar fi fost fotbal, lui Cezar i-ar fi plăcut să fie polițist, poate și pentru că actorul său preferat este Steven Segal, care a devenit printre altele și ajutor de șerif în Texas. Și prietenei lui Cezar îi plac filmele cu Steven Segal, mai mult chiar, cei doi imită în joacă scene din acestea.” Suntem glumeți amândoi și ne place să ne jucăm, suntem în aceeași  minte de copil”. Din filmele de acțiune, Cezar s-a inspirat pentru un gest extrem de personal, el îi spune ”cercul olimpic”, un fel de avertisment pe care îl folosește în glumă cu apropiații.

În curând însă, Cezar și prietena lui nu se vor mai juca în doi, ci în trei. Da, fundașul de la CSM Ceahlăul va deveni tătic.

”Inițial, am luat în glumă faptul că voi deveni tată, apoi încet, încet am început să conștientizez. Sunt convins că îl vom crește bine, așa cum am fost crescuți și noi de părinți”, ne spune Cezar. Când vine vorba de nume, cei doi sunt deja deciși asupra lor : ” Dacă va fi fată, Ilinca, iar dacă va fi băiat , Mateos”.

Copilul va avea cu cine să se uite la desene animate pentru că Cezar se uită și acum. Fetițele Powerpuff, Mr. Bean și Scooby Doo sunt printre cele preferate. Probabil că de citit îi va citi mama, întrucât pe fundaș ”îl ia somnul” când citește. Tot mama va și găti pentru că spune Cezar, gătește foarte bine. ”Am mâncat zilele trecute sarmale gătite de prietena mea. Foarte bune”.  Sportivul nu prea mănâncă dulciuri, ba mai mult este alergic la ciocolată, iar mâncarea preferată  este ”o porție mare de cartofi prăjiți cu ochiuri cu mămăliguță.”

Cezar are un frate mai mic, acum are 13 ani care nu îi seamănă deloc. ”Fratele meu e mai degrabă persoana care învață toată ziua, puțin tocilar. Nu e genul sportiv” și pentru că întotdeauna are și câte o ironie, adaugă ” Și sportivii învață, dar cu o anumită măsură.”

”Mi-ar plăcea să am forța incredibilă a lui Hulk”

Fundașul Ceahlăului crede că pentru a putea face sport trebuie în primul rând să îți placă, dar îți mai trebuie și un pic de nebunie.  Și-ar dori să aibă forța incredibilă a lui Hulk și se pare că există câteva asemănări între personaj și sportiv. La fel ca supereroul, Cezar se enervează foarte repede ”Când nu îmi iese ceva, devin irascibil”.

Se enervează chiar și pe prietenul lui cel mai bun, Iulian Urdă ” Mă enervează că el câștigă prea des la tenis de masă.”

Și deși își dorește să afișeze imaginea unui dur, nu e chiar așa.

Cezar e credincios și merge destul de des înaintea meciurilor la biserica de lângă stadion, iar colegii îl apreciază și îl consideră un bun coechipier.

”Am început să ieșim împreună de când am venit la Ceahlăul,  este un băiat super de treabă amuzant nu e supărăcios deloc”, spune Teo Cîmpianu.

Liviu Antim spune că Cezar e un coleg bun care ” Ține la glume și știe să facă glume”.

Și Răzvan Pîntea îl consideră glumeț: ”e mereu pus pe glume, îmi place de el ca persoană”, dar îi și amintește că are de onorat un pariu. ” să nu uite că am câștigat pariul.”

În materie de muzică, Cezar ascultă orice, mai puțin rock. Preferă însă muzica populară și cea de petrecere, mai ales că și dansează bine.” mă binedispune muzica de petrecere”, iar acum melodia preferată e Un trandafir crește la firida mea a formației Alb și Negru.

 

Articolul precedentVictorie amicală pe zăpadă
Articolul următorAmendă de 10.000 lei şi 12 m.c. lemn confiscat de la un bărbat din Dămuc