Un bărbat, de 48 de ani, din Borca, este cercetat de poliţişti după ce a fost prins conducând o autoutilitară cu 13 m.c. cherestea de răşinoase, fără provenienţă legală. De asemenea, acesta a întocmit, în fals, un aviz de însoţire a materialul lemnos.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Neamț, la data de 16 februarie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz, însoţiţi de cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Astfel, poliţiştii au constatat că un bărbat, de 48 de ani, din Borca, a transportat cu o autoutilitară 13 m.c. cherestea de răşinoase, fără provenienţă legală. De asemenea, acesta a întocmit, în fals, un aviz de însoţire a materialul lemnos, pe care l-a introdus în aplicaţia informatică.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti conform Legii nr. 171/2010, cu amendă de 6000 de lei. De asemenea, a fost dispusă  măsura complementară de confiscare a materialului lemnos şi a autoutilitarei folosite la transport.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de fals informatic.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentBătrân din Bacău, tâlhărit la Piatra-Neamț
Articolul următorDin cauza condițiilor meteo, Pârtia Cozla este închisă temporar