Potrivit unui raport emis de autorități în această dimineață, ca urmare a codului galben de ninsori și viscol, în județul Neamț au rămas blocate în trafic cinci persoane în două autovehicule, trei la Valea Ursului și două la Trifești.
Două drumuri județene au fost blocate, dar până în această dimineață s-a reușit deblocarea lor:
- DJ 159 Bucium – Valea Ursului (a fost deblocat)
- DJ 157 Trifești – Giulești (a fost deblocat)
Descrierea pe scurt a evenimentelor semnificative cuprinse în rapoartele operative transmise:
– pe DJ 159 (Valea Ursului – Bucium) au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și în câteva locuri, pe un singur sens; s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB.
Un autoturism a derapat și a ramas blocat în zapadă.
În autoturism se afla o persoana de sex feminin cu doi copii.
De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de primă interventie și comandă cu 3 subofițeri și au deblocat autoturismul; la ora raportării drumul este deblocat.
– pe DJ 157 (Trifești – Giulești) au fost suluri de zăpadă și s-a circulat cu greutate și în câteva locuri, pe un singur sens; s-a acţionat pentru îndepărtarea zăpezii cu 1 ATB.
Un autoturism a derapat și a ramas blocata în zapadă.
În autoturism se aflau două persoane.
De la Detașamentul de Pompieri Roman s-a deplasat la fața locului o autospecială de prima intervenție și comandă cu 3 subofițeri și au deblocat autoturismul; la ora raportării drumul este deblocat.
Menținerea viabilității drumurilor:
Secția Neamț a CNAIR a acționat, cumulat, cu 28 lucrători și 28 utilaje pentru împrăștierea de material antiderapant (350 to.) pe toate drumurile naționale din județ.
Utilajele S.C. DRUPO NEAMȚ S.A. și ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor județene au acționat, cumulat, cu 62 lucrători și 25 utilaje pentru răspândire de material antiderapant.
Starea părții carosabile: la ora raportării nu sunt drumuri blocate, carosabilul este umed, alternând cu porțiuni de zăpadă tratată și frământată de 1-2 cm, spre acostament.
Situația pe raul Bistrița, se prezintă astfel:
– coada lacului Izvorul Muntelui se află la cca. 4 km aval de viaductul din localitatea Poiana Largului și este înghețată;
– de la coada lacului Izvorul Muntelui, până aval 0,8 km de viaductul din localitatea Poiana Largului, tronsonul prezintă aglomerări de ghețuri cu grosimi cuprinse între 0,1 – 1 m;
– de la barajul din localitatea Topoliceni, până aval 0.1 km de podul din localitatea Săvinești, pe o lungime de 3,5 km, tronsonul prezintă aglomerări de ghețuri cu grosimi cuprinse între 0,10 – 1,5 m, ochiuri și canal dezghețat cu lățimi de la 2 – 10 m în proportie de 80% din suprafața apei.
Din amonte curge zai pe 50% din suprafața apei.
Temperatura aerului la stația hidrometrică Frumosu la ora 6.00 era de -3,0° C.