La acest moment, circulația pe drumurile naționale din zona Moldovei este asigurată, fără blocaje cauzate de starea vremii.

Carosabilul este umed cu zăpadă frământată în strat de 1-3 cm în județele Galați și Vrancea, respectiv umed în rest. Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de ninsoare în toată Moldova, cu viscol la sol în județele Galați și Vrancea, iar temperatura aerului este cuprinsă între -3 grade la Galați și -12 grade la Suceava.

Pe drumurile naționale din regiune sunt în acțiune 115 autoutilaje, iar pe timpul nopții s-a acționat în special preventiv, cu antiderapant, în sudul și centrul regiunii.

În continuare, până vineri, 11 ianuarie, ora 11, meteorologii anunță ninsori abundente pe raza tuturor județelor din aria de administrare a DRDP Iași. În intervalul menționat, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă local mai consistent, în special în Moldova.

În Dobrogea, sudul și estul Munteniei, precum și în sud-estul Moldovei, vor fi precipitații mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp. Mai ales în noaptea de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a țării și la munte, cu viteze mai mari, rafale în medie de 55-65 km/h, pe crestele montane și în Moldova, unde ninsoarea va fi viscolită.

La Neamț, Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 10 lucrători şi 10 utilaje pentru deszăpezire şi împrăştierea de material antiderapant pe 7 drumuri naţionale din judeţ. Starea părţii carosabile: umedă cu porţiuni uscate.

La ora raportării (6:00) se acţionează cu 10 utilaje care se află în patrulare şi acţiune pe drumurile naţionale.

Utilajele SC DRUPO S.R.L. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 36 lucrători şi 18 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe 30 sectoare de drumuri judeţene. La ora raportării se acţionează cu 6 utilaje şi 12 lucrători care se află în patrulare pe drumurile judeţene. Starea părţii carosabile: umedă, alternând cu porţiuni uscate şi cu cele acoperite de zăpadă frământată şi tratată cu grosimea de 1-2 cm.

Nu sunt drumuri naţionale sau judeţene blocate/inchise, circulaţia desfăşurânduse în condiţii de iarnă.

Drumarii reiau avertismentul la adresa conducătorilor auto de a circula prudent pe drumurile naționale, cu adaptarea vitezei la condițiile de trafic și cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentVreme rece și ninsori în Neamț
Articolul următorS-a răsturnat cu mașina în albia unui râu (FOTO)