Sursă foto: IPJ Neamț

Clădirile Poliției Neamț vor fi reabilitate pe bani europeni. Primul pas, semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ’’Reabilitare termică în vederea creșterii eficienței energetice și modernizarea spațiilor de lucru la I.P.J. Neamț pentru corpurile de clădiri C1, C2 și C6 și la U.M. 0819 pentru corpurile C1 și C2’’ a fost făcut miercuri, 19 septembrie, la  Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

“Iată că prin această Prioritate de Investiții care vizează eficiența energetică în clădiri publice, avem ocazia să ne întâlnim și cu noi tipuri de beneficiari în tabloul Programului Operațional Regional, dincolo de unitățile administrativ teritoriale. Ne bucurăm că aceste investiții de reabilitare termică răspund unor nevoi concrete ale acestor instituții și ne așteptăm ca, dincolo de confortul termic superior vizat, experiența implementării acestor proiecte să constituie o oprtunitate de învățare, de creștere a capacității adiministrative, atât pentru noi, cât și pentru beneficiarii noștri, în sensul pregătirii pentru o Europă cu emisii de CO2 cât mai scăzute”, a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est .

Valoarea finanțării nerambursabile este 3.492.536 Euro și reprezintă 85 % din valoarea eligibilă a proiectului, iar durata de implementare de 73 de luni, inclusiv perioada de pregătire.

 

Articolul precedentPrins în timp ce încerca să dea o spargere la un magazin
Articolul următorDoi polițiști din Neamț, loviți de un scandalagiu