Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 9 iunie, un Cod galben de furtuni în zona de munte a județului Neamț.  

Potrivit meteorologilor, începând de la ora 12:00, până luni la ora 3:00, local în estul și sudul țării, precum și în zona Carpaților Orientali vor fi intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică.

Astfel, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar izolat 40…50 l/mp.

Meteorologii au emis și un Cod portocaliu pentru intervalul 9 iunie, ora 14:00 – 9 iunie, ora 21:00 de instabilitate atmosferică accentuată.

În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp. – transmite ANM

ANM a actualizat și informarea meteo de manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Astfel, în intervalul 9 iunie, ora 10:00 – 11 iunie, ora 23:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentFestivalul Luminii pe Platoul Curții Domnești (FOTO-VIDEO)
Articolul următorBacalaureat 2019 sesiunea iunie-iulie, vezi calendarul