Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 18 iunie, o avertizare meteo Cod galben de furtuni în mai multe județe printre care și Neamț. 

Potrivit meteorologilor, între orele 12:00 și 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Începând cu ora 23:00 și până miercuri la ora 10:00, În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, au emis astăzi, 18 iunie, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile pe mai multe râuri din județul Neamț. 

Astfel, în intervalul 18.06.2019 ora 14:00 – 19.06.2019 ora 16:00 râurile din bazinele hidrografice Trotuş, Bistriţa, Moldova, Bârlad și afluenţii mici ai Siretului aval S.H. Lespezi se află sub Cod galben.

SURSĂsursa: ANM și INHGA
Articolul precedentBărbat din Roman, găsit mort în casă
Articolul următorPieton beat, accidentat grav de o tânără în Piatra-Neamț