Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 11 februarie, un Cod galben de ninsori și viscol valabil de astăzi în mai multe județe, printre care și Neamț. ANM a emis și o informare meteo de precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 20:00 – 13 februarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații în general moderate cantitativ și intensificări temporare ale vântului

      În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.
Temporar vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, dar mai ales la munte, în vestul și sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, unde pe parcursul zilei de marți (12 februarie) rafalele vor fi în jurul a 60…70 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 februarie, ora 22:00 – 13 februarie, ora 02:00
Fenomene și zone vizate: ninsori importante cantitativ, strat consistent de zăpadă și viscol în zona montană

În intervalul menționat în zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol.

Articolul precedent7 300 țigarete de contrabandă descopertite într-o mașină în Piatra-Neamț
Articolul următor100 de ani de la nașterea Părintelui Justin Pârvu