Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi, 10 ianuarie, un Cod galben de viscol și ninsori, valabil din această seară în mai multe județe printre care și Neamț. ANM a actualizat și informarea meteo de ninsori, intensificări ale vântului și polei valabilă în toată țara până vineri.

ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei

Începând din această după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și înextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte favorizândpe spații mici formarea poleiului.

Vor fi intensificări temporareale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie, ora 12
Fenomene vizate: viscol, strat consistent de zăpadă
Zone afectate: județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași

În județele menționate, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori ce vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Articolul precedentTânără prinsă beată criță la volan, pe o stradă din Piatra-Neamț
Articolul următorPatru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier