Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi (23 septembrie) o avertizare meteo și două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează mare parte din ţară începând din această noapte.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată;
Interval de valabilitate: 23 septembrie, ora 23:00 – 26 septembrie, ora 08:00

Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.
Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.
Notă: vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 24 septembrie, orele 02:00 – 10:00

În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificări ale vântului;
Interval de valabilitate: 24 septembrie, orele 10:00 – 23:00

În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h. 

Articolul precedentAccident rutier cu 3 victime la Petru Vodă
Articolul următorA plecat de la locul accidentului după ce a intrat cu mașina într-o casă