Un leu de 22 de ani, Cosmin Rotaru este căpitanul echipei de fotbal CSM Ceahlăul Piatra-Neamț. Modest din fire, Roti, pentru că așa i se spune de mic, spune că el doar poartă banderola de căpitan: ”Suntem uniți, aș putea spune că suntem o echipă de căpitani, dar cineva trebuie să poarte banderola”.

E fan Barcelona, iar fotbaliștii preferați sunt Messi și Ragja Nainggolan. A început să joace fotbal în clasa a III-a și a jucat până la sfârșitul clasei a IX-a la LPS Vaslui. Un an a fost la  Academia de fotbal Dinamo Onești. În clasa a XI-a a venit la Piatra-Neamț, unde a decis să rămână , chiar dacă jumătate de campionat a jucat pentru CSM Roman. El este în clubul CSM Ceahlăul de la înființare.

”În această echipă, din tot vestiarul, sunt în primii trei cei mai vechi. Am fost aici de la primul meci”, ne spune Cosmin.

”Zâmbesc, e modul meu de a fi serios într-un mod amuzant.”

Printre primele trăsături pe care le remarcă oricine pe chipul căpitanului blond de la Ceahlăul este zâmbetul larg. ”Mă relaxează râsul, e modul meu de a fi serios într-un mod amuzant”, ne explică Cosmin Rotaru.

Mâncarea preferată, cartofi prăjiți cu ochiuri și brânză rasă pe deasupra

S-a obișnuit să fie departe de casă și nu merge foarte des în Vaslui, în schimb cu părinții se întâlnește des, mai ales la sfârșit de săptămână când aceștia vin să-l susțină la meciuri. Când merge însă acasă, în Vaslui, mama lui Roti trebuie să-i satisfacă o plăcere.

”Am mai multe mâncăruri preferate, dar când ajung acasă o rog pe mama să îmi facă cartofi prăjiți cu ochiuri și brânză rasă pe deasupra. Sunt înnebunit, e mâncarea mea preferată. Dacă nu îmi face mama, o rog pe sora mai mare să-mi pregătească, deși e mai greu acum pentru că lucrează la o multinațională în București”, ne mai spune Roti.

Nu ajunge des în orașul natal și pentru că are prietenă pe care a cunoscut-o în Piatra-Neamț, dar care acum este studentă în Bacău. Între cursurile prietenei, cursurile lui de la master, antrenamente și meciuri, găsesc totuși timp să se întâlnească.

În timpul liber, puținul pe care îl mai are se uită la filme și seriale, preferate fiind dramă și horror.

”Printre preferate  sunt The Walking Dead, aștept să mai apară episoade, Peaky Blinders și bineînțeles  Prison Break. Îmi plac  Ruby Rose și Jason Statham în Meg.  Îmi plac și alți actori din seriale, dar îi știu după personaje, nu după nume. ”, spune căpitanul.

În afară de aceste două genuri preferate, am aflat de la Roti că se uită și la desene animate:” Am două personaje preferate din desene animate Mr. Bean și motanul rotofei, Garfield.”

Atletismul i-a dat bătai de cap

Când i se va încheia cariera de sportiv, i-ar plăcea să fie antrenor. Deși ar putea să devină profesor de sport, nu se simte atras de activitatea din învățământ.

În timpul facultății a practicat mai multe sporturi, acum mai joacă tenis de câmp și tenis de masă. A avut și restanță, la atletism .

”Am avut restanță  la atletism din cauza absențelor.  Și în anul trei, când am dat licența tot atletismul îmi dădea bătăi de cap”, ne mai spune Roti.

Când vine vorba de fashion, Roti nu ratează ocazia să facă o glumă.

”Îmi place să fiu în pas cu moda , să am haine de brand, dar mai am de muncit. Încă suntem în Liga 3.”

Că e glumeț, ne-au confirmat și colegii de echipă.

”Roti e un tip extrovertit ,spune tot ceea ce gândește cred că și ăsta este unul dintre motivele pentru care este căpitan”, spune Cosmin Țapu

”Un băiat carismatic, întreține atmosfera, el dă tonul și pe teren și în afara lui. Nu e genul care să se impună autoritar, un băiat bun”, ne spune Marius Rusu.

”Roti are simțul umorului, este spontan, mereu schimbă repertoriul glumelor”, adaugă Flavius Dumbrăvean.

Dacă nu ar fi jucat fotbal, i-ar fi plăcut o carieră artistică, în domeniul muzical.

”Nu am voce, dar mi-ar fi plăcut să lucrez în domeniul muzical. Îmi place muzica, orice fel de muzică, mai puțin rockul. Când colegul meu Teo ascultă rock, eu dau cu aghiazmă”

Acum ascultă Maluma, dar printre preferați rămâne BUG Mafia, ale căror versuri le cunoaște pe dinafară.

” Un vers care să mă reprezinte, e greu, majoritatea versurilor ar trebui cenzurate, dar mă regăsesc în  melodia  În anii ce-au trecut ”  și începe să fredoneze refrenul  ”Am fost peste tot (în anii ce-au trecut) /Am făcut ce-am vrut (în anii ce-au trecut)/Am rămas la fel (în anii ce-au trecut)/(Tot aici, niciodată, n-am plecat niciodată)

Sursă foto: arhiva personală

Articolul precedentBiciclist lovit, din neatenție, de o mașină (FOTO)
Articolul următorCei trei tineri acuzați că au violat un elev de 13 ani, arestați preventiv