Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ găzduiește conferința „«Pandemia» lecturii. Apariții editoriale în anul pandemiei“, marți, 29 iunie, începând cu ora 17:30, în Sala Cupola.

Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță va prezenta un „meniu de vacanță“ postpandemie, alcătuit din Colecția Mica Romă XXI, pe care o coordonează la Editura Vremea, și volumul „Glafire. Teme fierbinți ale creștinismului“ (despre Iuda, Maria Magdalena, apocrife, Septuaginta). La desert: Infernul lui Dante și mistica lui Plotin. Toate volumele de la stand vor avea reduceri substanțiale. Autorul va acorda autografe glazurate.

Cristian Bădiliță (n. 1968) este scriitor, istoric al creștinismului timpuriu. Doctor al Universității Paris IV-Sorbona cu teza „Metamorfozele Anticristului la Părinții Bisericii“ (Premiul Solomon Reinach al Asociației Eleniștilor din Franța). Fellow la Seminarul Conciliar din Madrid (1991-1992); Școala Normală din Pisa (1999-2000); Institutul de Științe Religioase din Trento (2002-2005) ș.a. A coordonat traducerea comentată a Septuagintei în cadrul New Europe College (8 volume; Polirom, 2002-2011). Realizează o traducere comentată a Noului Testament (6 volume apărute; Editura Vremea, București). A inițiat seriile de autor N. Steinhardt (Humanitas, 2003) și Vintilă Horia (Vremea, 2015-2018).

A publicat aproape 100 de volume de eseuri, studii, poezie, jurnale, traduceri comentate din greaca veche, latină, spaniolă, italiană etc.

A expus „Poeme pentru păsări și extratereștri“ în mai multe muzee și biblioteci din România, între care Biblioteca Națională a României, București; Muzeul Brukenthal, Sibiu; Casa Pogor, Iași; Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu“, Pitești.

La Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a mai susținut conferința „Ochelarii lui Mircea Eliade. Un Jurnal salvat, la Paris, al marelui scriitor-filozof“, în cadrul Zilelor Bibliotecii, miercuri, 9 mai 2018. În Piatra-Neamț a mai fost prezent cu „Marile Texte ale Creștinismului“ (6 decembrie 2016) și cu „Poetul și Procuratura. Procesul lui Baudelaire (25 februarie  2017).

„Dorim să promovăm întâlnirea nemijlocită cu scriitorii români contemporani, nu numai prin intermediul cărții. Un astfel de eveniment este de mare interes pentru tineretul studios, pentru liceeni în primul rând, pentru oamenii de cultură, dar și pentru membrii obișnuiți ai comunității în centrul căreia se află biblioteca publică“, a precizat prof. Mihaela Mereuță, manager al Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentO nouă avertizare meteo de ploi, vijelii şi grindină pentru aproape toată ţara. Cod portocaliu valabil până diseară
Articolul următorRomânia a coborât în topul exportatorilor de grâu. Pe ce loc ne aflăm