Conform unui raport emis de autorități în această dimineață, în județul Neamț nu sunt drumuri naționale sau județene blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată.

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 10 lucrători şi 10 utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pe 6 sectoare de drum naţional, fiind împrăştiate 15 tone sare.

La ora raportării pentru menţinerea în stare de practicabilitate a drumurilor naţionale se acţiona cu 11 lucrători şi 11 utilaje.

Starea părţii carosabile pe drumurile naționale: uscată alternând cu porţiuni umede în zonele montane.

Utilajele SC DRUPO NEAMŢ S.A. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 18 lucrători şi 9 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe principalele sectoare de drumuri judeţene.

La ora raportării pentru menţinerea în stare de practicabilitate a drumurilor judeţene se acţiona cu 14 lucrători şi 7 utilaje.

Starea părţii carosabile pe drumurile județene: umedă, alternând cu zăpadă frământată şi tratată.

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de asistenţă socială pentru primirea persoanelor fără adăpost au fost cazate 69 de persoane, astfel: la Centrul Speranţa Piatra Neamţ 35 persoane; Centrul Roman 7 persoane; la Centrul Roznov 5 persoane; Centrul Târgu Neamţ 18 persoane.

În perioada raportării nu au fost localităţi nealimentate cu energie electrică. Toate persoanele programate au ajuns la centrele de dializă.

Conform raportului, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit. Ziua, cerul va fi variabil. Noaptea cerul se va acoperi treptat, local va ninge, iar vântul va prezenta unele intensificări din nord, spulberând zăpada.

Trecător în primele ore ale serii precipitațiile pot fi mixte favorizând depuneri de polei. Pe creste, viteza vântului va depăși 70…80 km/h, viscolind zăpada.

– Temperaturi maxime: 4 la 6 grade
– Temperaturi minime: -4 la -2 grade

Coada lacului Izvorul Muntelui se află la circa 3 km de Viaduct Poiana Largului şi este îngheţată. De la viaductul din Poiana Largului până aval 0,2 km de barajul Topoliceni, tronsonul prezintă aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,10-2,0 m. Tronsonul prezintă ochiuri şi canal dezgheţat cu lăţimi de la 1m la 4 m în proporţie de 30% din lungime.

Temperatura aerului la Staţia hidrometrică Frumosu la ora 06:00 era de -2,5 oC. Din amonte nu curge zai pe suprafaţa apei. Nu s-au semnalat probleme deosebite.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentCampanie de recrutare de forță de muncă, sprijinită de Primăria Roman
Articolul următorTârgurile din Piața Centrală din Piatra-Neamț în 2019. Vezi calendarul