Ca în fiecare an , mijlocul lunii septembrie este marcat de ample acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei ”Let’s do it România”. Voluntarii din județul Neamț împreună cu autoritățile locale au sărbătorit Ziua Mondială a Curățeniei, prin muncă. Aceștia au strâns tone de gunoaie lăsate în urmă de cei mai puțin educați.
Una dintre acţiunile de ecologizare care au avut loc în municipiul reședință de județ a fost organizată de către Primăria Municipiului Piatra-Neamț prin Direcția de Asistență Socială vineri, 14 septembrie. Acțiunea de curățenie s-a desfăşurat în cartierul Văleni II. Activitatea a fost realizată de către locatarii cartierului, care în marea lor majoritate sunt beneficiari de ajutor social. Activității s-a alăturat și Asociația Umanitară Codrin, care a oferit participanților pachete cu materiale de igienă și curățenie.
„Sunt un susținător al campaniilor de ecologizare derulate la nivel național iar municipalitatea pietreană se alatură prin realizarea de acțiuni punctuale în orașul nostru. Am decis să ne implicam in campania Let’s do it România printr-o acțiune de curățenie într-o zonă mai specială a orașului, în Cartierul Social Văleni II, unde majoritatea persoanelor trăiesc în locuințe oferite de primărie și sunt de etnie romă. Mă bucur să constat un interes sporit, iar pentru acest fapt, pe lângă igenizarea zonei ne-am propus să educăm locuitorii, prin această acțiune, pentru menținerea curățeniei în cartierul în care locuiesc”, a declarat Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț.
În municipiul Roman, sâmbătă 15 septembrie, peste peste 800 de voluntari au participat la acțiuni de ecologizare în cadrul campaniei naționale „Let s do it, România!”
”Cu ajutorul a câtorva sute de voluntari, de la cei mai mici dintre elevi și până la oameni în toată firea, am reușit ecologizarea mai multor spații verzi din oraș. Energia și determinarea celor care s-au implicat în campania Let’s do it România au fost extraordinare, în aproape două ore fiind curățate hectare întregi de terenuri. Mă bucur că astfel de acțiuni nu doar aduc un bine comunității în care trăim, dar determină tânăra generație să fie conștientă să aibă grijă de mediul înconjurător. Cei care au strâns astăzi mizeria făcută de semeni nu vor arunca niciodată deșeurile la întâmplare.
Sper ca, în timp, cât mai mulți dintre noi să învățăm să aruncăm deșeurile în locurile special amenajate, să facem colectarea selectivă a acestora și, de ce nu, să dăm dovadă de simț civic și să-i educăm și pe cei care încă mai aruncă mizeria pe jos. Poate unii nu dau importanță acestor aspecte, dar cu toții în schimb ne dorim să trăim într-un oraș curat. Dacă nu o facem din educație sau pentru că ne e mai simplu să facem mizerie, poate reușim să menținem curățenia din respect pentru munca depusă astăzi de cei peste 800 de voluntari. Eu le mulțumesc tuturor și îi felicit pentru exemplul oferit!”, a declarat Lucian Micu , primarul municipiului Roman.