Sezonul competițional  debutează, în perioada 6-9 iunie, în Baza Hipică ”Virgil Bărbuceanu”  cu trei concursuri devenite deja tradiționale:Trofeul Virgil Bărbuceanu, Cupa Municipiului Piatra-Neamţ  şi Cupa Fermierului.

Dacă joi, 6 iunie a avut loc ședința tehnică a competițiilor și o paradă a cailor și călăreților, de vineri încep probele pentru cele trei concursuri înscrise în calendarul oficial al Federației Ecvestre Române.

„ Mai mult de 100 erau anunţaţi iniţial, în ultimele zile unii au anunţat că se retrag în condiţiile în care vremea nu se va îmbunătăţi, dar noi tragem speranţă că vremea va ţine cu noi. Ne pare foarte rău pentru că, de data aceasta, natura este potrivnică, iar ploile din ultimele zile au afectat foarte mult terenurile de încălzire. Dar aşa cum s-a mai întâmplat şi altă dată, concursurile trebuie să se desfăşoare“, a declarat Costache Lupu, preşedintele CS Ecvestru Piatra-Neamţ.

Susținerea financiară pentru organizarea celor trei competiții a venit din partea Consiliul Judeţean Neamţ – 35.000 de lei (pentru Trofeul Virgil Bărbuceanu), Consilul Local şi Primăria Piatra Neamţ – 30.000 de lei pentru Cupa Municipiului, respectiv 30.000 de lei pentru Cupa Fermierul, fonduri asigurate de firmele cu profil agricol din comunele Ştefan cel Mare, Girov şi Dochia.

Următoarea competiție ecvestră în Baza Hipică din Piatra-Neamț va avea loc în perioada 18-21 iulie când se va desfășura după mai bine de zece ani o competiție internațională: Concursul Internaţional de Sărituri peste Obstacole de o stea. Tot atunci vor avea loc și  Cupa TCE 3 Brazi şi finala Campionatului Naţional de Seniori“.

Programul competițiilor:

 

 

 

Articolul precedentAu demarat lucrările la școala și la grădinița din cartierul Speranța
Articolul următorPoliția Locală, efective suplimentate pe ordine publică și siguranță rutieră