Deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc solicită Guvernului abrogarea OUG 114/2018. Ordonanța Lăcomiei pune în pericol începerea sau finalizarea unor proiecte demarate deja de primari, proiecte de dezvoltare a comunităţilor pe care le conduc. 

Deputatul PNL, Mugur Cozmanciuc, prezintă și două exemple concrete din județul Neamț. Astfel, Adrian Ciobanu, primarul comunei Cordun,  la un proiect de 15 milioane lei, în urma prevederilor din OUG 114, trebuie să suplimenteze suma cu 2 milioane lei, iar  Emilia Acozmei primarul comunei Bălțăteși , în urma majorării prețurilor materialelor, a creșterii salariului minim în construcții, valoarea lucrărilor pe care le desfășoară în comună se va majora cu aproximativ 2.000.000 lei, suma pe care ar trebui să o suporte din bugetul local!

”Dezvoltarea proiectelor de dezvoltare din UAT-uri este pusă în pericol de Ordonanţa Lăcomiei! Solicit Guvernului să abroge OUG 114!
Ordonanţa Lăcomiei pune în pericol începerea sau finalizarea unor proiecte demarate deja de primari, proiecte de dezvoltare a comunităţilor pe care le conduc.
Tot mai mulţi primari, indifirent de culoarea politică, se plâng că sunt puşi în dificultate din cauza OUG 114.Prin modificarea făcut prin această ordonanţă, prin care salariul minim brut pentru angajaţii din construcţii a fost majorat, primarii care au deja începute proiecte de investiţii s-au trezit că trebuie să suplimenteze fondurile pentru a finaliza aceste lucrări. Bani pe care nu au de unde să îi ia!Este revoltător! Cum este posibil ca Guvernul să ia o decizie care pune piedică dezvoltării, pune piedică proiectelor care îmbunătăţesc traiul de viaţă al românilor!?!Pe cale de consecinţă solicit Guvernului PSD&ALDE să aborge Ordonanţa Lăcomiei! În mod contrar se fac vinovaţi de starea de sărăcie a comunităţilor locale!”, se arată în declarația de presă a deputatului.

Vineri, 8 februarie, Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că poartă discuții cu toți actorii implicați și este posibil ca OUG 114 privitoare la ”taxa pe lăcomie” să fie modificată.

”Nu aș vrea să anticipez o modificare a OUG 114. Legislația în vigoare este modificabilă. Nimeni nu pleacă de la idei preconcepute, dar credința mea este că lucrurile se vor așeza pentru toată lumea. Nu contează ce modificăm, contează ce decizie luăm pentru a se schimba acest mecanism. Vrem să fie o abordare corectă față de români, nu în defavoarea băncilor”, a declarat, vineri, Eugen Teodorovici, conform realitatea.net .

 

 

SURSĂFoto cu caracter ilustrativ
Articolul precedentConsiliul Județean Neamț, reacție la protestul cadrelor medicale
Articolul următorSpectacole de teatru ale Școlii Populare de Artă la Teatrul Tineretului