La o lună de la începerea anului școlar, elevii claselor a VI-a învață limbile străine tot de pe manualele vechi și asta pentru că Ministerul Educaţiei nu a trimis manualele de engleză, franceză sau germană.

Semnalându-i-se această problemă de către profesorii din Neamț, deputatul Laurențiu Leoreanu (PNL) solicită ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, să soluţioneze problema manualelor de limbi străine pentru clasa a VI-a.

„Potrivit unor informaţii care mi-au fost furnizate de profesori din judeţul Neamţ, elevii de clasa a VI-a nu au primit nici măcar până acum manualele de limbi străine, iar acestea nu sunt disponibile nici pe platforma manualelor digitale. Mai mult, profesorilor li s-ar fi transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru susţinerea orelor la clasă, fiind comandat un număr fix de manuale, în funcţie de numărul elevilor înscrişi la şcoală. Deşi şcoala a început de aproximativ o lună, este inacceptabil ca elevii de clasa a VI-a, după ce s-au trezit cu manuale pline de erori, să nu dispună de manualele de limbi străine.

Pe această cale, îi solicit ministrului interimar al Educaţiei, doamna Rovana Plumb, să răspundă la următoarele întrebări: 1. A fost informată că elevii de clasa a VI-a din judeţul Neamţ nu au primit nici până acum manualele de limbi străine? 2. Este aceasta o situaţie pe care o regăsim şi în alte judeţe? 3. Este adevărat că profesorilor li s-a transmis să îşi cumpere manualele de care au nevoie personal pentru a fi utilizate la clasă?

Ministrul Rovana Plumb trebuie să soluționeze de urgență problema manualelor de limbi străine

Doamna Rovana Plumb trebuie să soluţioneze de urgenţă atât problema manualelor de limbi străine care lipsesc pentru elevii de clasa a VI-a, dar şi să se asigure că profesorii nu trebuie să vină cu bani de acasă pentru a-şi îndeplini atribuţiile profesionale.

Este insultător şi nedrept că aceştia trebuie să îşi cumpere singuri manualele şcolare de care au nevoie personal pentru activitatea la clasă, având în vedere veniturile reduse de care dispun. Asistăm la un start ratat al anului şcolar, doar profesorii şi elevii au de suferit, dar guvernul Dragnea-Dăncilă asistă nepăsător.

Liviu Dragnea să facă o nominalizare pentru ministerul Educației 

De asemenea, îi solicit lui Liviu Dragnea, adevăratul lider al guvernului, să lase puţin deoparte agenda anti-justiţie şi să vină rapid cu o nominalizare la ministerul Educaţiei. Fostul ministru a demisionat în urmă cu două săptămâni, iar problemele învăţământului românesc se acutizează. Această tergiversare arată doar indolenţă şi nepăsare faţă de viitorul copiilor noştri”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Laurențiu Leoreanu, deputat PNL.

Conform unei informări primită de la ISJ Neamț, pentru anul şcolar 2018-2019, în depozitul de manuale şcolare de la nivelul judeţului au fost recepţionate, pentru clasele I-VIII, 102. 967 manuale noi şi retipărite, iar pentru liceu sunt 33. 774 manuale retipărite.  Până acum, în Neamț au ajuns 46. 675 manuale noi pentru elevii claselor a VI-a.

 

 

Articolul precedent12 amenzi în valoare de 360.000 lei pentru munca la negru
Articolul următorJumătate din firmele de transport în comun din Neamț, în grevă