Marți, 5 martie 2019, la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț s-a desfășurat Concursul „Istorie și societate în dimensiune virtuală”, etapa județeană.

Această competiție se adresează elevilor cu aptitudini, înclinații și interese deosebite în domeniul istoriei, științelor socio-umane şi informaticii. Concursul are drept scop realizarea unor materiale, cu ajutorul computerului, pe teme de istorie (istoria românilor sau istorie universală) şi științe socio-umane (educație civică, cultură civică, logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie, educație antreprenorială, studii sociale). Materialele prezentate au putut fi realizate, la alegere, sub forma unor „Pagini Web” sau a unor „SOFT-uri educaționale”.

În urma evaluării lucrărilor, juriul a decis ca elevii Darie Sergiu Eusebiu, de la Colegiul Național de Informatică Piatra-Neamț, şi Gheorghiu Ionică-Andrei, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț, să participe la etapa națională, care se va desfășura, în perioada 18-21 iunie 2019, la Tg. Mureș, județul Mureș.

La această activitate a participat, din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț, doamna profesoară Elena PREDA, inspector istorie.

Articolul precedentGrefierii din Neamț anunță începerea protestelor alături de colegii lor din țară
Articolul următorO nouă serie de cursuri de limba engleză la Biblioteca Județeană