Doi tineri au rămas suspendaţi cu maşina pe un drum surpat şi fără ieşire, care duce pe malul lacului Izvorul Muntelui în zona Ceahlău – Pârâul Mare.

Incidentul a avut loc în acest weekend, când în jurul orei 6:30 salvamontiștii nemțeni au fost anunțați prin apel la „112” pentru a interveni cu un echipaj și o autospecială de teren pentru căutarea și evacuarea a doi tineri din Tulcea rataciți, cu mașina, în zona Masivului Ceahlău.

„Deși pare puțin ciudat să te rătăcești cu mașina și  nu poți da niciun indiciu inițial care  te conducă în zonă , exact asta s-a întâmplat. Au pornit din PiatraNeamț cu destinația Lacul Roșu iar la un moment dat, de pe șosea, au făcut dreapta

Atât au putut spune, iar la întrebarea dispecerului despre alte detalii, localități, cabane, intersecții semnalizate, indicatore etc. au răspuns  nu au văzut nimic fiindcă au stat tot timpul cu ochii în navigație până când mașina s-a suspendat pe un drum surpat și fără ieșire care duce pe malul lacului în zona Ceahlău – Pârâul Mare

Este din punctul nostru de vedere incredibil și aproape de cartea recordurilor.” – spun cei de la Salvamont Neamț

Acţiunea de căutare a durat aproape trei ore, timp în care s-au scotocit toate drumurile forestiere şi autoforestiere dintre Ceahlău şi Izvorul Alb, fiind luată în calcul locaţia GPS trimisă de pe telefonul apelantului, locaţie cu eroare considerabilă. Autoturismul celor doi tulceni, un Opel Astra, a fost trolat de mai multe ori, întors în ax şi scos în cele din urmă pe DJ 155 F. 

Intervenția s-a terminat la ora 21:00.

Articolul precedentFinal de sezon competițional în Baza Hipică din Piatra-Neamț. VEZI REZULTATELE
Articolul următorDoi şoferi prinşi băuţi la volan. Recomandările polițiștilor