Un bărbat din comuna Moara, județul Suceava a venit noaptea dintre întâi și doi aprilie la părinții săi care locuiesc în Bicaz. Cum bărbatul a părăsit o comună din lista localităților pentru care s-a instituit măsura de carantină, acestuia i s-a deschis dosar penal. Mai mult decât atât, bărbatul s-a întors de curând dintr-un stat al Uniunii Europene. Sesizarea autorităților a fost făcută de un vecin.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz a fost înregistrat, la data de 02.04.2020, dosarul penal nr.328/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de dispozițiile art.352 alin.1 C.pen., ca urmare a sesizării primite de la o persoană fizică, cu privire la faptul că, la un vecin de-al său, au venit, în noaptea de 01/02.04.2020, mai multe persoane cu un autoturism din Comuna Moara județului Suceava, dintr-o zonă carantinată. 

Cu ocazia deplasării organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei Orasului Bicaz la fața locului, s-a constatat că, o persoană de sex masculin a venit în noaptea de 01/02.04.2020 din comuna Moara județului Suceava la părinții săi care locuiesc în orasul Bicaz. Persoana în cauză s-a întors de curând dintr-un stat al Uniunii Europene. 

Conform Ordonanţei militare nr. 6/2020, pe lista localităților pentru care s-a instituit măsura de carantină figurează si comuna Moara, jud. Suceava. 

Urmare a plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate. 

Precizăm că, activitățile procedurale efectuate, cât şi cele în curs de desfăşurare, în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicatul de presă trimis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Bicaz.

Articolul precedentDr. Florin Apostoae, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț
Articolul următorA fost înregistrat al șaselea deces în județul Neamț. A fost confirmată cu coronavirus la patru zile după deces