Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ a deschis, joi, un dosar penal unui bărbat în vârstă de 35 de ani, din Piatra-Neamț, pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este vorba despre unul dintre cei doi pacienți depistați pozitiv, marți, în județul Neamț și care a participat la Campionatul Național de Dans Sportiv de la Piatra-Neamț.

„Cauza penală are ca obiect sesizarea din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Piatra Neamţ cu privire la faptul că, în data 14.03.2020, cu ocazia prezentării la U.P.U. Neamţ, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Piatra-Neamţ, nu a respectat măsurile privind prevenirea sau combaterea virusului COVID-19, prin aceea că nu a adus la cunoştinţa cadrelor medicale faptul că anterior a intrat în contact cu o persoană contaminată, punând în pericol sănătatea cadrelor medicale care i-au acordat îngrijiri”, au transmis reprezentanții Parchetului într-un comunicat de presă.

Acesta a fost transportat, sâmbătă, cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț cu febră și probleme respiratorii. Bărbanul nu a făcut cunoscut faptul că a avut legătură cu persoane depistate pozitiv pentru coronavirus, fiind consultat de către personalul medical ca un caz obișnuit de viroză.  După un  timp, medicii au reușit să afle de la el că a participat la Campionatul Național de Dans Sportiv și l-au izolat.

În urma anchetei epidemiologice, cadrele mediacale care au intrat inițial în contact cu pacientul au intrat în autoizolare.

O situație similară este și în cazul pacientului confirmat pozitiv cu noul coronavirus azi-dimineață. Omul de afaceri, Vasile Ouatu s-a prezentat zilele trecute la două spitale (Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani), acuzând pneumonie și refuzând  inițial testara.

Omul de afaceri urmează să fie adus la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Paraescheva“ Iași și internat pe Terapie Intensivă.

Articolul precedentAccident cu trei victime în Roman
Articolul următorMăsură fără precedent luată de Arhiepiscopia Iașilor. Este decizia Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan