Patru persoane sunt cercetate de polițiștii nemțeni sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.   

La data de 11 ianuarie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au depistat pe DJ 159C, în localitatea Borleşti, un autoturism condus de un bărbat, de 38 de ani, din Rediu.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest,  care a indicat o valoare de peste 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 12 ianuarie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au depistat în trafic un bărbat de 33 de ani, din Ruginoasa care conducea un autoturism pe DN 15D, în localitatea Girov, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto  a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

La data de 12 ianuarie, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Borleşti au depistat pe un drum comunal din localitate, un autoturism condus de un bărbat, de 27 de ani, din Borleşti.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.·

La data de 12 ianuarie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Tîrgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat,  de 49 de ani, din Pipirig, care conducea un autoturism pe strada Gaterului, din localitatea Pipirig.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În toate situațiile, poliţiştii continuă cercetările  sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pentru evitarea evenimentelor rutiere datorate consumului de alcool, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț  recomandă conducătorilor auto:

– Nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

– Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

– Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor, pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.

– De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

– Pentru a conduce în siguranţă, şoferul trebuie să îşi păstreze starea de atenţie, să reacţioneze rapid, să vadă clar şi să aprecieze corect distanţa şi viteza. 

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentPatru persoane accidentate pe Pârtia Cozla, una pe Pârtia din Durău
Articolul următorRâul Bistrița, monitorizat