Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 17 iunie, două avertizări Cod galben de instabilitate atmosferică accidentuată în județul Neamț.  

Potrivit meteorologilor, începând de la ora 12:00 până la ora 23:00,vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Pentru intervalul 17 iunie, ora 23:00 – 18 iunie, ora 10:00, în Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

ANM a emis și o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării.

Astfel, în intervalul 17 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Meteorologii mai precizează că îndeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

SURSĂsursa: ANM
Articolul precedentDosare penale pentru patru șoferi, prinși beți la volan
Articolul următorBătrân luat la bătaie pentru că a refuzat să împrumute cu bani un tânăr