Pompierii nemțeni au intervenit joi, 18 octombrie, pentru stingerea a două incendii în Țibucani și Petricani.

Stingere incendiu lan de porumb în comuna Ţibucani, sat Davideni

Joi, 18.10.2018, la ora 13:56, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un lan de porumb în comuna Ţibucani, sat Davideni.

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autocisternă de stins incendii din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ. Echipajul de pompieri a stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 30 metri pătraţi coceni de porumb.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,foc deschis în spaţii deschise”.

Stingere incendiu stog de fân în comuna Petricani, sat Ţolici

Joi, 18.10.2018, la ora 23:38, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu la un stog de fân în comuna Petricani, sat Ţolici.

La locul indicat de apelant s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o autocisternă de stins incendii din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, fiind sprijinite şi de un voluntar din cadrul SVSU Petricani. Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 4 tone de furaje.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,fumatul în locuri nepermise”.


ATENȚIE! ATENȚIE! ATENȚIE!

Utilizarea focului deschis pentru igienizarea terenurilor conduce adesea la arderi necontrolate, care produc pagube materiale însemnate sau chiar pierderi de vieți omenești.

Pentru evitarea producerii acestor tipuri de evenimente, ISU Neamț reaminteşte cetăţenilor următoarele măsuri de prevenire: 

• Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă; 
• Realizarea arderii doar în locuri special amenajate, cu respectarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi; 
• Supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului, după terminarea activităţii; 
• Utilizarea focului deschis la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie (gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc.), respectiv de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (lemn, hârtie, textile, carton asfaltat, bitum, ulei etc.) este interzisă;
• Asigurarea mijloacelor tehnice pentru stingerea de îndată a focului (rezervor cu apă, găleţi, lopată, sapă, cazma), atunci când acesta scapă de sub control; 
• Responsabilizarea adulţilor în ceea ce priveşte jocul copiilor cu focul şi accesul acestora la sursele de foc (chibrituri, brichete, lumânări, lămpi cu gaz etc).

Articolul precedentConsilier local din comuna Zănești, rămas fără funcție
Articolul următorDGASPC Neamț caută asistenți maternali profesioniști