Peste 1.000 de cereri au fost depuse pentru eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice – anunță ministrul dezvoltării, Cseke Attila. Din bugetul total de peste 2,8 miliarde de euro mai sunt disponibili doar 974 milioane, două treimi din fonduri fiind accesate deja, a adăugat acesta. 

Fondurile disponibile pentru județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, Galați, Maramureș, Satu-Mare și Tulcea au fost accesate aproape în totalitate – a arătat ministrul dezvoltării.

Ministrul a amintit: pentru renovarea energetică a clădirilor publice și a clădirilor rezidențiale multifamiliale, autoritățile publice locale mai pot depune cereri de finanțare până la data de 30 mai sau până la epuizarea bugetului rămas.

După cum este cunoscut, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Ministerul Dezvoltării finanțează investiții în eficientizarea energetică și asigurarea siguranței seismice a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Este cel mai mare apel de proiecte lansat până acum, cu cea mai mare finanțare din PNRR.

Cererile de finanțare pot fi depuse exclusiv online, de către autoritățile publice, pe site-ul ministerului: www.mdlpa.ro/investitii/PNRR. Numărul cererilor primite și fondurile disponibile rămase pot fi consultate, în timp real, pe pagina ministerului: https://mdlpa.ro/pages/pnrrbuget.

Articolul precedentControale mixte pentru descurajarea acțiunilor speculative și pentru respectarea standardelor de comercializare a produselor agroalimentare
Articolul următorVIDEO | Guvernul vrea să majoreze pensiile din banii pe gaze. Ministrul Muncii, anunț fără precedent pentru români