Într-o epocă în care ne îndreptăm din ce în ce mai mult spre comunicarea online și activități făcute remote, pierdem din vedere cât de importantă este mișcarea și cultivarea inteligenței sociale. La avantajele practicării sportului de masă și la creșterea unei generații viitoare sănătoase s-a gândit un grup de oameni cu inițiativă din comuna Timișești. Aceștia, sprijiniți de primarul Vasile Mărculeț, au înființat un club sportiv, intitulat sugestiv ”Cetatea Mușatină”.

Deși clubul are doar două luni de la înființare, zeci de copii din toată zona Târgului Neamț s-au înscris deja și vin la antrenamente consecvent, împărțiți pe categorii de vârstă și performanță.

”Fiind și pompier, aduc pe teren puțin din disciplina militară, încerc să le transmit copiilor că orice activitate trebuie făcută cu responsabilitate. Din păcate la noi a dispărut sportul de masă, copii stau mai mult pe telefoane și tablete. Încercăm să-i atragem pe copii spre sportul rege, dar în același timp să le implementăm o conduită și disciplină riguroasă. Mai mult decât atât, la nivel de performanță nu mai există bază de selecție, iar noi ne propunem să devenim o astfel de pepinieră și în câțiva ani să fim printre cele mai bune echipe din județ”, a declarat Ionuț Afloarei, antrenor copii și juniori Cetatea Mușatină.

Baza de antrenament a copiilor este una modernă, la standarde înalte, finanțată pe fonduri europene.

”Este o mare bucurie pentru mine să-i văd pe acești copii pe teren, că-și petrec timpul așa și renunță la rețele sociale și jocuri online. Ca fost practicant al acestui sport știu cât de important este să înveți să te coordonezi și să lupți alături de echipă pentru atingerea unui obiectiv. Mai mult decât atât, acest sport de echipă le va oferi puștilor prilejul de a se bucura împreună de victorii, dar și de a gestiona ca o echipă eventualele insuccese. Ce se învață pe teren și la antrenamente se va vedea la școală și în societate”, a declarat Vasile Mărculeț, primarul comunei Timișești.

În curând, în jurul terenului vor fi construite tribune acoperite de panouri fotovoltaice, un alt proiect european câștigat de administrația comunei Timișești.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentO nouă înșelătorie face ravagii printre românii care vor să lucreze în Marea Britanie
Articolul următorÎncepe Neversea 2023. Măsuri de siguranță la festival. Ce restricții de circulație vor fi în vigoare