Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește, în Sala Cupola, o expoziție de pictură Constantin Filimon, cu tablouri din colecția Elena și Vasile Pleșca, în perioada 14-30 iunie 2019. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 18 iunie 2019, de la ora 12:30, iar prezentarea va fi făcută de preotul poet Dorin Ploscaru.

Născut la 25 mai 1936 în Piatra-Neamţ, Constantin Filimon a absolvit, în 1967, Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu“ București, Secția pedagogie, printre profesori avându-i pe Ilie Pavel, Traian Brădean, Al. Ciucurencu. A urmat cursurile de pictură bisericească ale Patriarhiei Române. A decedat la 12 august 2013.

Jacques Zambaccian, nepotul vestitului colecționar care dă numele muzeului din Capitală, îi scria în anul 1978: „Sunt încredințat că activitatea dvs. de creator de frumos va avea ecou, în primul rând, în sfera cercetătorilor artei. Mi-ar face multă plăcere să aflu că veți organiza o expoziție personală în Piatra-Neamț. Ar fi o cinste pentru acest oraș“.

Articolul precedentAccident provocat de un șofer beat criță (FOTO)
Articolul următorPolițiștii din Neamț, ”cu ochii” pe Evaluarea Națională și Bacalaureat