Flavius Dumbrăvean are 23 de ani și este fundaș la CSM Ceahlăul Piatra-Neamț. A început să joace fotbal la vârsta de 6 ani la o școală de fotbal din Târgu-Mureș. Cum de a venit la Piatra-Neamț?

”Am avut de ales între Brașov și Piatra-Neamț. Am ales să vin la CSM Ceahlăul pentru că m-au atras condițiile de aici și pentru că mi s-a părut un proiect serios. Mă bucur că am făcut această alegere.”

Este fan Real Madrid, iar în campionatul intern, ține cu Dinamo. Ca idol îl are Cristiano Ronaldo. ”Cristiano Ronaldo e un jucător complet.”

Coechipierii îi spun Dumbră, așa i-au spus și foștii colegi, antrenorii  și chiar profesorii. ”Câteodată, când mă striga cineva Flavius, nu-mi dădeam seama că vorbesc cu mine și nu răspundeam”. Toți îl apreciază și au doar cuvinte de laudă la adresa lui.

” Te poți baza pe el atât în teren cât și în afara lui. Și mai are o calitate pe care mi-aș dori să o am și eu, s-a integrat foarte repede în echipă”, spune Cosmin Țapu.

”Dumbră este un băiat de treabă care are simțul umorului și care se face ușor apreciat. Deși sunt și supărăcioși în echipă, el chiar ține la glumă”, apreciază Cosmin Rotaru.

Flavius Dumbrăvean și Marius Rusu, o prietenie și în afara terenului de fotbal

La Piatra-Neamț , Dumbră a legat prietenii strânse și în afara terenului, el și Marius Rusu devenind prieteni foarte buni. ” E prietenul meu , mă bucur că l-am cunoscut. Chiar și zodiile noastre sunt compatibile. Dacă ar fi să-l caracterizez succint, un om de mare caracter”, spune Marius.

 

Are prietenă în Târgu-Mureș,  pentru că ”ardelencele-s mai faine”, dar nu reușesc să se vadă atât de des pe cât și-ar dori.

 

”Sunt perioade în care merg săptămânal acasă, dar și perioade în care merg o dată pe lună. Prietena mea e implicată într-un proiect  care îi ocupă câteodată și sfârșitul de săptămână. Așa că ne vedem când putem, în funcție de programul ei și al meu”, ne spune Flavius Dumbrăvean.

 

Flavius are cont pe Instagram, rețea de socializare pe care o preferă. Acolo are peste 750 de urmăritori și asta pentru că prietena e înțelegătoare, ”nu rea de gură ca moldovencele”, adaugă un coleg.

Îi place să joace tenis de câmp, tenis de masă și baschet, dar fotbalul rămâne marea dragoste.

”Nu cred că aș putea face altceva care să nu aibă legătură cu fotbalul”

Cartea care l-a impresionat este romanul  ”Crimă și pedeapsă”  a lui Dostoevski, dar recunoaște că nu are timp să citească pe cât și-ar dori și e mai ușor să urmărescă un film. Îi plac cele de comedie și acțiune, iar printre actorii preferați sunt Ursula Corbero și  Alvaro Morte  în serialul ”La Casa de Papel” sau, mai bine spus, Tokyo și El Profesor.

Ascultă toate genurile muzicale, dar preferă  rockul.  A fost la concert la Guns N`Roses , dar preferă și Bon Jovi și AC/DC. Anul viitor va merge la concertul lui Ed Sheeran.

Dacă îi este greu departe de casă, Dumbră răspunde și da și nu, recunoscând că este un alintat.

”Da, mi-e greu singur pentru că sunt mai mămos și  îmi este dor de familie și de prieteni , dar părinții vin des la mine. Nu, pentru că fiecare are nevoie de momentul său de singurătate pentru a fi cu el însuși”, ne spune Flavius.

Nu gătește decât dacă este nevoit, îi place lasagna, dar poate mai mult decât specialitatea italiană, îi place salata de vinete. Cu o condiție, să fie făcută de mama ” Cel mai mult îmi lipsește mâncarea mamei, salata ei de vinete.”

Sursa foto: arhiva personală

 

Articolul precedentEgal în ultimul meci acasă pentru galben negri
Articolul următorCum stă Partidul Realitatea în SONDAJE. Evoluţia spectaculoasă care dinamitează scena politică