Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 21 iunie, o avertizare meteo Cod galben de furtuni în mai multe județe printre care și Neamț. 

Potrivit meteorologilor, între orele 12:00 și 3:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, în cea mai mare parte a Olteniei, în nordul Munteniei și al Dobrogei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp

Hidrologii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, au emis astăzi, 21 iunie, avertizări Cod galben de inundaţii, valabile pe mai multe râuri din județul Neamț. 

Astfel, în intervalul 21 iunie ora 14:00 – 24 iunie ora 16:00 râurile din bazinele hidrografice Trotuş, Bistriţa, Moldova, Bârlad și afluenţii mici ai Siretului aval S.H. Lespezi se află sub Cod galben.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Mureş, Harghita, Suceava, Neamţ şi Bacău. – spun hidrologii

SURSĂsursa: ANM / INHGA
Articolul precedentTrei victime, între care și un minor, după un accident rutier
Articolul următorCont deschis de Primăria Piatra-Neamț pentru sinistrați