Filiala Uniunea Salvați România Neamț susține doi membri în cursa internă din cadrul partidului pentru stabilirea listei de candidați la alegerile europarlamentare de anul viitor.

George Iortoman, vicepreședinte al filialei USR Piatra Neamț și Alin Buzdugan, membru în filiala USR Roman, își vor prezenta programele de candidatură colegilor alături de alți 82 de competitori, scopul final fiind obținerea unui loc pe lista finală a celor 43 de candidați.

George Iortoman a decis să părăsească Bucureștiul pentru a se stabili în Piatra-Neamț.

Membru USR încă de la înființarea formațiunii politice, George Iortoman lucrează ca jurist în cadrul unei instituții financiar – bancare de circa opt ani, când a și decis să părăsească Bucureștiul pentru a se stabili în Piatra Neamț. Anterior, timp de 3 ani, vicepreședintele USR Piatra Neamț a lucrat ca jurist în cadrul Ministerului Agriculturii, unde a coordonat programul „Fermierul” și a activat în cadrul Direcției Generale Buget Finanțe și Fonduri Europene.

M-am hotărât să intru în politică acum mai bine de doi ani, când au apărut primele semne serioase ale creării unui nou model de partid politic, ale cărui principii se potriveau perfect ideii mele de a face politică. Dovadă că nu m-am înșelat este faptul că acum fiecare membru care dorește se poate înscrie într-o competiție internă cu dezbateri, propuneri de proiecte și întâlniri cu membri din toată țara pentru a ajunge candidat pe o listă. Este extraordinar pentru România, unde știm cum au procedat partidele până acum. Eu am dorit să experimentez personal acest exercițiu democratic și sper să conving cât mai mulți colegi să-mi acorde încrederea lor”, a declarat George Iortoman.

Alin Buzdugan a candidat independent la alegerile locale din 2016, la Roman.

Al doilea candidat, Alin Buzdugan, este membru al filialei USR Roman și a devenit cunoscut romașcanilor după ce a candidat independent la alegerile locale din 2016. Din 2007, Alin Buzdugan lucrează pentru o companie din domeniul auto ca manager zonal.

Candidatura din 2016 la Consiliul Local Roman a fost prima mea interacțiune cu politica. Am candidat independent deoarece nu m-am identificat cu niciunul dintre partidele existente. Singur nu am putut atinge pragul pentru a fi consilier local, dar numărul de voturi obținute, mai mare decât al altor două partide, mi-a arătat că românii își doresc un alt fel de politică și un alt tip de oameni care să îi reprezinte. Apoi a apărut USR, o formațiune politică ce respectă democrația și în care eu mă regăsesc. Pentru că am luat des contact cu realitățile europene, în principal datorită activităților de voluntariat și profesionale  desfășurate în ultimii 15 ani, am hotărât să mă înscriu în această competiție”, a explicat Alin Buzdugan.

Campania internă pentru desemnarea candidaților la alegerile europarlamentare va avea o durată de două luni, perioadă în care membrii USR înscriși în competiție vor trebui să își prezinte viziunea privind activitatea de europarlamentar.

Cei doi candidați urmează să efectueze vizite atât în filialele locale din județ, cât și în alte filiale din țară pentru a convinge cât mai mulți membri că sunt potriviți să ocupe un loc cât mai sus pe lista finală a candidaților.

În USR asistăm acum la un festival al democrației. Nu nepotismul și șpăgile grase sunt metodele de a ajunge pe o listă electorală, ci profesionalismul și ideile candidaților. Campania internă a început și toți cei 84 de candidați vor încerca să își convingă colegii din partid că merită să fie pe listă. Îi felicit pe George și pe Alin pentru curajul de a intra în această competiție, îi asigur de susținerea mea și sper să ajungă cât mai sus pe listă. Este un exercițiu foarte bun pentru ei, deoarece ne așteaptă doi ani plini de competiții electorale și USR trebuie să concureze cu cei mai buni candidați”, a precizat deputatul USR Iulian Bulai.

Cei doi candidați se bucură și de susținerea președintelului filialei USR Neamț. „Organizarea unei astfel de competiții interne este o dovadă clară că USR nu este un partid ca toate celelalte de până acum. Orice persoană care dorește să facă politică în interesul comunității poate intra în USR și să candideze la orice funcție pentru care simte că este pregătit. În cazul de față, misiunea principală a colegilor care s-au înscris în această competiție este să le demonstreze în primul rând membrilor USR Neamț că merită să fie pe acea listă și apoi colegilor din celelalte filiale din țară. Eu mă bucur că și filiala noastră are tineri pregătiți și curajoși. Le urez mult succes”, a declarat președintele USR Neamț Radu Samson.

Articolul precedentRezultate remarcabile pentru dansatorii nemțeni la Campionatul Naţional de Clase
Articolul următorPreot amendat pentru că a lipit afișe pro-referendum