În acord cu politicile Ministerului Finanţelor Publice de flexibilizare a procesului de implementare a schemelor de ajutor de stat, în cursul anului 2018, au fost adoptate H.G. nr. 476/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 580/09.07.2018 şi H.G. nr. 880/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 954/12.11.2018, de modificare şi completare a H.G. nr. 807 / 2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Aplicarea acestei scheme de ajutor de stat urmăreşte stimularea creşterii economice prin realizarea de investiţii, iar modificările survenite au clarificat noţiuni şi au simplificat proceduri de acordare, vizând ca efect creşterea ponderii cererilor admise şi, implicit, a numărului investiţiilor de înaltă tehnologie, pentru realizarea produselor cu valoare adăugată mare.

Biroul Ajutor de Stat, Practici Neloiale şi Preţuri Reglementate  din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi – la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Neamţ, persoana de contact Elisei ROTARU, email [email protected], va fi punct de informare locală  permanentă pentru toţi operatorii economici care doresc să acceseze această schemă de ajutor de stat.

Promovarea prezentei scheme de ajutor de stat se va face şi prin intermediul întâlnirilor bilunare, în teritoriu, cu operatorii interesaţi, respectiv cei care pot realiza o investiţie de minim un milion de euro (4,5 milioane lei), informează AJFP Neamț.

Graficul acestor întâlniri din luna ianuarie 2019 în judeţul Neamţ este următorul:

  • 15.01.2019 ora 11, la Tîrgu Neamţ, sediul Serviciului Fiscal Orăşenesc,
  • 17.01.2019 ora 11, la Piatra Neamţ, sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice;
Articolul precedentS-a răsturnat cu mașina în albia unui râu (FOTO)
Articolul următorTânără prinsă beată criță la volan, pe o stradă din Piatra-Neamț