O gravidă din Neamț confirmată cu COVID-19 care a stârnit panica la Maternitatea „Elena Doamna“ Iași a fost consultată ginecologic și în Spitalul Orașenesc “Sf.Dimitrie” Tg.Neamț. Cadrele medicale au urmat protocolul și au purtat echipamente de protecție.

”La noi a fost adusă cu ambulanța  o pacientă gravidă care acuza dureri. Pacienta a răspuns chestionarului pentru stabilirea riscului de coronavirus și din acesta a reieșit că avusese contact direct, în urmă cu cinci zile, cu soțul său întors din Germania. A fost izolată, iar consultul ginecologic s-a efectuat urmând protocolul, personalul medical purtând echipament de protecție. I-a fost făcut testul pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv. A fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. În timpul cât pacienta s-a aflat la noi, aceasta a stat într-un salon izolat”, a declarat Dr. Apostoae Florin-Ionut, manager  al Spitalului Orașenesc “Sf.Dimitrie” Tg.Neamț.

De la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, pacienta a fost adusă azi dimineață la Maternitatea „Elena Doamna“ Iași , unde ,cadrele medicale au protestat împotriva acestei decizii. (VEZI ARTICOLUL AICI)

Tânara a fost consultată de ginecologi și apoi transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.  Sarcina are mai mult de 33 de săptămâni, fără probleme pentru copil sau pentru mamă.

Articolul precedentRomânia, la mâna „Miticilor”. Cel mai abject gest pe care-l poate face un politician
Articolul următorLuptă pentru România