Plt. adj. GRECU MARIO-CIPRIAN, subofiţer operativ principal (şi scafandru autonom) la Detaşamentul de pompieri Piatra Neamţ, i-a fost acordată insigna onorifică de “Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ” pentru misiunile la care acesta a participat în anul 2018.

„Scafandru, pompier foarte bun, alpinist, paramedic, un om care niciodată nu s-a gândit la sine când a fost vorba de salvat o persoană. Cred că vă amintiți de tragicul accident care s-a produs la Pângărați. El a fost unul dintre cei care n-au ezitat să intre în apă și și-a făcut datoria.

Oricând a fost nevoie, chiar dacă nu a avut echipamentul, s-a aruncat în apă și a salvat oameni. Este foarte dedicat, foarte curajos, un foarte bun profesionist și de aceea am propus să primească insigna de Salvatorul de onoare al judeţului Neamţ”, a declarat inspectorul șef al ISU Neamț, General de Brigadă Ioan NIȚICĂ.

Distincția i-a fost acordată în cadrul evenimentului în care s-a făcut prezentarea Evaluării activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al județului Neamț în anul 2018.

Articolul precedentMedalie de bronz și premiu special la Olimpiada Naţională Ştiinţele Pămîntului
Articolul următorComisar Șef Garda de Mediu Neamț: ”Pensiunile și mânăstirile știu că nu lucrăm sâmbăta și duminica și atunci fac deversări ilegale”