Polițiștii din Târgu-Neamț au identificat și reținut un bărbat de 51 de ani, din Pipirig, bănuit că ar fi sustras bunuri din două autoturisme, prejudiciul creat fiind estimat la 1.300 de lei.

potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, din cercetări a reieșit că, la data de 22 octombrie, acesta a fost surprins în flagrant delict de către un bărbat, de 66 de ani, din Vânători-Neamț, după ce ar fi sustras din autoturismul său, staționat în proximitatea fondului forestier din Vânători Neamț, un casetofon, pe care l-ar fi abandonat în momentul depistării, fiind găsit de proprietar.

Totodată, un alt bărbat de 39 de ani, din Pângărați a sesizat faptul că cel în cauză i-ar fi sustras un telefon mobil din interiorul autoturismului.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională este estimat la 1.300 de lei.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii l-au depistat pe raza localității Leghin și l-au condus la sediul poliției, în vederea audierii. – au transmis reprezentanții IPJ Neamț.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii de furt calificat.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț iar în cursul zilei de ieri, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu-Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii nemțeni vă recomandă:

•        Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, staţii de emisie-recepţie, sisteme GPS,  casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.)! Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul!

•    Evitaţi să păstraţi în autoturism actele de identitate, permisul de conducere, documentele de înmatriculare ale maşinii, documentele firmei, cărţile de credit, ordinele de plată sau alte înscrisuri de valoare!

•       Închideţi complet geamurile când părăsiţi autoturismul, chiar pentru scurt timp!

•       Montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt;

•       Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!

•       Este recomandat ca pe roţile autovehiculului să fie fixate dispozitive antifurt;

•      Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii etc.)!

•    Asigurați-vă că portierele s-au închis atunci când părăsiți mașina și acționați închiderea centralizată.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedentExercițiu! – Turiști coborâți de pe stânci de jandarmi (FOTO)
Articolul următorTot mai multe cazuri de pneumonie în Neamț