Două intervenții importante pentru pompierii nemțeni, în acest weekend, au fost în localitățile Făurei și Vânători-Neamț.

Astfel, sâmbătă, 15 septembrie, în jurul orei 3:00, pompierii Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un autoturism în localitatea Făurei.

La locul indicat de apelant s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD de prim ajutor(EPA)din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars: autoturismul în totalitate (în interior fiind şi documente de identitate) şi aproximativ 10 metri pătraţi din acoperişul locuinţei acoperit cu plăci de azbociment.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Duminică, 16.09.2018, în jurul orei 09:30, un alt incendiu a avut loc la o magazie de lemne în comuna Vânători Neamţ, sat Lunca.

La locul indicat de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, fiind sprijinit și de un voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vânători Neamţ.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars aproximativ 50 kg lemne de foc şi cca. 3 metri pătraţi din acoperişul magaziei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,depozitarea cenuşii şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile”.

SURSĂfoto: arhivă
Articolul precedent27 de străzi din Piatra-Neamț rămân, marți, fără gaz
Articolul următorA intrat cu TIR-ul într-o casă (FOTO)