O misiune de stingere a unui incendiu anunțat ieri dimineață, pe o suprafață de 5 hectare într-o zonă de pădure din județul Neamț, se desfășoară și astăzi (6 noiembrie), informează ISU Neamț.

Azi-noapte, 5 pompieri de la Detașamentul Târgu-Neamț, împreuna cu 9 salariați de la 2 ocoale silvice, au acționat pentru stingerea incendiului și supravegherea zonei pe tot parcursul nopții.

Totul a pornit luni, 05 noiembrie 2018, când la ora 08:52 Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112”, despre producerea unui incendiu de pădure, în comuna Vânători-Neamt.

Pentru a ajunge la locul evenimentului, unde se aflau deja angajați de la ocolul silvic responsabil (privat), pompierii au mers pe jos, pe un teren accidentat, aproximativ 4 km., și au constatat că ard resturi vegetale și litieră, pe aproximativ 5 ha (la prima estimare).

Ca urmare a celor constatate de primele echipaje, au fost mobilizate la locul acțiunii forțe de la subunitățile de pompieri de la Piatra Neamț și Roman, Direcția Silvică, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Vînători-Neamț și Pipirig precum și angajați ai Ocolului Silvic Râșca (Suceava).

Pentru operațiunile de localizare și stingere a incendiului au fost folosite utilaje forestiere și materiale specifice – bătătoare și rucsaci de incendiu.

Începând cu ora 18:00, forțele și mijloacele mobilizate au început să se retragă, cu excepția unui echipaj de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Tîrgu Neamț și 9 angajați de la două ocoale silvice cu misiunea de a continua operațiunile și a supraveghea zona întreaga noapte, întrucât mai existau focare – cioate fumegânde.

Forțele și mijloacele implicate:

  • I.S.U. Neamț – 2 ofițeri și 28 de subofițeri, cu 2 autospeciale de stingere, un autocamion, 2 autoturisme de serviciu, 1 UTV, rucsaci de incendiu și bătătoare;
  • Direcția Silvică Neamț – 20 de salariați cu 2 utilaje forestiere și 2 cisterne;
  • SVSU Vînători-Neamț și Pipirig – 10 membri;
  • Ocolul Silvic Râșca – 15 salariați cu 2 utilaje forestiere;
Articolul precedentTânără rănită grav după ce a căzut din căruță
Articolul următor16 mașini noi la Poliția Neamț (FOTO)