Un incendiu a izbucnit, marți după-amiază, la o casă din localitatea Izvoare – comuna Dumbrava Roşie, în județul Neamț. Flăcările s-au extins şi la o anexă gospodărească.

ISU Neamţ a intervenit în primă fază cu trei echipaje de pompieri cu autospeciale de stingere, de la Detaşamentul Piatra-Neamţ, dar s-a decis suplimentarea forţelor de intervenţie cu încă un echipaj cu autospecială de stingere.

Forțele profesioniste de pompieri au fost sprijinite în operațiunile de localizare și lichidare a incendiului și de doi voluntari din cadrul SVSU Dumbrava Roșie.

Lupta cu flăcările puternice a durat aproximativ 3 ore.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 140 metri pătrați, terasa din lemn cu suprafața de cca. 28 metri pătrați, materialele combustibile depozitate în podul locuinței și tavanul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați.

Flăcările s-au propagat la anexele unui alt proprietar, aflate în imediata apropiere, unde au ars o magazie realizată din lemn pe o suprafață de cca. 20 metri pătrați, 2 metri cubi lemne de foc, un grajd realizat din lemn pe o suprafață de cca. 40 metri pătrați, acoperișul anexei pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați și aproximativ 3 metri cubi cherestea depozitată în podul anexei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,Jar(scântei) de la un coș de evacuare a fumului și gazelor fierbinți deteriorat”.

Articolul precedent100 de puieți de stejar, plantați în Parcul Municipal Roman
Articolul următorNemțean căutat de autoritățile italiene pentru jaf armat, prins la vamă