Aseară, în jurul orei 21:27, prin apel la 112 pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în localitatea Țibucanii de Sus, comuna Țibucani.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit patru echipaje de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț, pompieri voluntari din cadrul SVSU Păstrăveni cu autospeciala din dotare și voluntari din cadrul SVSU Țibucani.

Incendiul se manifesta la nivelul acoperișului casei și la două anexe gospodărești, cu posibilitatea propagării la o locuință din imediata apropiere.

Au ars :
– acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 mp,
– două anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 80 mp, construite în prelungirea locuinței (o bucătărie de vară și o magazie),
– aproximativ 1,5 tone de porumb boabe,
– un mc de lemn de foc,
– 70 de păsări,
– bunuri materiale aflate în interiorul anexelor.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind coșul de fum neprotejat termic față de un material combustibil.

Proprietara locuinței, în vârstă de 86 de ani, a suferit un atac de panică. Aceasta a fost asistată medical de echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital.

Articolul precedentMinistrul Economiei așteaptă ieftinirea alimentelor: Lumea consumă mai puţin, oferta este mai mare decât cererea
Articolul următorAccident cu două autobasculante. Șoferul neatent a ajuns la spital (FOTO)